בכתיבה אישית אין 'נכון' ו'לא נכון'.
כשאנחנו כותבים לעצמנו, כל מה שנכתב לגיטימי ולא צריך לקבל אישורים ומשובים מאף אחד. תרגילי כתיבה הם כלי לחקר עצמי שיכול לתמוך בהתפתחות וברווחה האישית שלנו. מטרותיהם מגוונות: חלקם נועדו לברר מה אנחנו מרגישים כלפי היבטים שונים בחיינו, תרגילים אחרים מאפשרים לנו להביע באופן לא מיופה, מסודר או מתחשב את אשר על ליבנו, ויש כאלה שעוזרים לנו לדלות מתוך הדמיון רעיונות חדשים.
המנוע לתרגיל כתיבה יכול להימצא בכל מקום, והגשר בינו לבין התובנה שנפיק ממנו עשוי להתגלות רק בתום הכתיבה. לעיתים מספר ימים, שבועות או חודשים לאחר מכן. כדי לבנות מנוע כתיבה די ברעיון, מילה. כולם יכולים לשמש כנקודת מוצא למסע פנימה. מספיק שהם יעוררו מחשבה על קונפליקט פנימי שמצריך עיבוד ומשם אפשר להתחיל לעבד את המחשבות והרגשות בהשראתם.
בזמן העיבוד, אפשר ללכת לאיבוד. במיוחד אם רוצים להימנע מלהתמודד עם אותו רגש, או שסתם יש לנו נטייה לפיזור הקשב.
לכן, במחברת "מנדלה, להתבונן פנימה" קיימים האלמנטים המתאימים לעידוד הקשב והריכוז וגם סוג של "הסחת דעת" מהנושא. כשצובעים את המנדלה, תת-המודע עובר לפעולה, ואנחנו מהדהדות את הנושא אבל לא באופן ישיר.
לפעמים ההסבר לצביעה מדויק ומפורט ולפעמים הוא קצר וערטילאי, מותיר מקום רב לפרשנויות.
בשעת הצביעה, המונחית על ידי מילה מעוררת מחשבה, מגיעים לתובנות. למשל בנושא של קצוות, כשאני עבדתי בדף הזה עלה לי שאני קיצונית בנתינת יתר, והקיצוניות השנייה היא חוסר יכולת לבקש וחוסר יכולת לקבל. על פי ההנחייה, הגעתי לצבוע את מרכז המנדלה במרכזה, לאחר שגיליתי את הקצוות ושם, במרכז, נמצאת ההסכמה שלי לזוז קצת מכל קצה. להמשי בנתינה אבל לשמור על גבולות, ולקבל באהבה כל עזרה שמוצעת לי.
זיכרי, הנייר סופג הכל, באהבה. שחררי, זו ההזדמנות שלך להתקדם הלאה.
את החוברת מנדלה להתבונן פנימה ניתן להזמין כאן באתר.
חוה לוי, מנדליסטית ומנחת קבוצות לשיח של התפתחות וצמיחה אישית.